سمپاش باغی در کرمان
سمپاش تراکتوری برای مزارع و باغ های بزرگ مناسب است، توان لازم برای فعال کردن پمپ سمپاش، توسط شفت تواندهی تراکتور (P.T.O) تامین می شود.
سمپاش تراکتوری
سمپاش تراکتوری برای مزارع و باغ های بزرگ مناسب است، توان لازم برای فعال کردن پمپ سمپاش، توسط شفت تواندهی تراکتور (P.T.O) تامین می شود. سمپاش پشت تراکتوری دارای مخزن با جنس های متفاوتی است، که گنجایش مخزن های طراحی 200، 400، 600، 800 و بیشتر می باشد.
انواع سمپاش تراکتوری
سمپاش تراکتوری سوار شدنده، بوم دار یا سمپاش تراکتوری بالدار
سمپاش تراکتوری کشش
سمپاش پشت تراکتوری توربولاینر یا سمپاش توربینی
سمپاش تراکتوری یا همان سمپاش تراکتوری لانس دار، خود شامل سمپاش پشت تراکتوری سوار شونده یا همان سمپاش بوم دار و سمپاش پشت تراکتوری کششی است. نوع سوار شونده آن به اتصال سه نقطه تراکتور وصل شده و سم، از طریق بوم یا شلینگ و لانس پخش می شود و در نوع توربولاینر آن سم توسط فن و نازل های موجود به صورت مه پاش پخش می شود. این سمپاش دارای چرخ است و به مال بند تراکتور وصل می شود و توسط آن کشیده می شود.
بیشتر بخوانید:هیدروموتور سمپاش توربولاینر
سمپاش کششی یا تریلی سمپاش
سمپاش های کششی پشت تراکتوری یک مخزن 1000 و 1500 و 2000 لیتری، پمپ پیستونی 40 بار و لانس و شیلنگ و پر کن و همزن دارند. تمامی این اجزاء روی شاسی چرخ دار استو توسط اتصال سه نقطه PTO به تراکتور وصل و کشیده می شوند.
سمپاش سوار شونده تراکتوری
از سم پاش های سوار شونده که به آن سمپاش بوم دار نیز گفته می شود، برای دفع آفات و حشرات روی محصولات زراعی و باغی استفاده می شود. سمپاش سوار شونده در دو نوع بوم دار پشت تراکتوری (برای محصولات زراعی) و لانس دار (محصولات باغی) در بازار موجود است. با استفاده از گاردان به PTO تراکتور وصل می شود و برخلاف مدل کششی فاقد چرخ است. مخازن این سمپاش ها از 400 تا 1000 لیتری متغیر است.
سمپاش سوار شونده تراکتوری
سمپاش پشت تراکتوری بالدار یا همان بوم دار یکی از نوع های سمپاش سوارشونده است که دارای دو نوع سمپاش بالدار مکانیکی و تمام هیدرولیک می باشد. در سمپاش بالدار مخزن، دارای ظرفیت 400 تا 600 است و برای ارتفاعات بالاتر قابل تنظیم می باشد. در سمپاش بالدار تمام هیدرولیک، مخزن از جنس پلی اتلین با ظرفیت 2000 لیتراست. تنظیمات برای ارتفاع تا 120 متر وجود دارد. بال های این مدل به صورت کاملا هیدرولیک بسته می شوند و هر دو مدل دارای خاصیت سمپاشی یکنواخت هستند.
سمپاش توربینی
سمپاش های توربینی یا همان پشت تراکتوری توربولاینر، یک یا چند پمپ پیستونی فشار قوی دارد که محلول سم را با فشار بالا به طرف نازل ها پرت می کند. سم خارج شده از نازل ها، بوسیله فن ها به طرف درختان یا بوته ها پرتاب می شود. بسته به نوع کاربرد، این سمپاش در دو نوع سمپاش باغی و زراعی تولید و عرضه می شوند. مخازن این سمپاش ها از 1000 لیتر تا چند هزار لیتر متغیرند. در این سمپاش هزینه های کارگری به حداقل می رسد و فقط راننده تراکتور آن را هدایت می کند و یکنواختی بالایی در سمپاشی دارد. سمپاش های توربینی زراعی به دو دسته سوار شونده و کششی تقسیم می شوند.
بیشتر بخوانید: نازل سمپاش توربولاینر
اجزاء اصلی سمپاش های موتوری
موتور محرک بنزینی
شیلنگ
میل افشانک
صافی
مخزن سم
شاسی (بدنه)
چرخ
پمپ سمپاش پیستونی
موتور محرک بنزینی
نکات مهم در استفاده از سم پاش ها
هنگام ترکیبی سموم شیمیایی با هم بسیار مراقب باشید. سم های پایه اسیدی را با قلیایی مخلوط نکنید.
در صورت ورود سم به داخل دهان از ادامه سمپاشی خودداری کرده و فوراٌ دهان را با آب سرد بشویید.
به هنگام استفاده حتما از ماسک و دستکش ایمنی استفاده کنید.
ترکیب سم و محلول را با دست، هم نزنید.
از شیلنگ سمپاش انشعاب نگیرید. اینکار باعث افت فشار به هنگام سمپاشی و بروز نشتی می شود. در صورت نیاز به این کار از دو یا سه حلقه شیلنگ برای سمپاشی استفاده کنید.
موتور دستگاه را هر شش ماه یک بار سرویس کنید.
بعد از عملیات سمپاشی، حتماً سم پاش را بشویید و مخزن آن را به جهت جلوگیری از پوسیدگی یا زنگ زدگی خشک کنید. چون اگر سم داخل مخزن و یا اسپری سم پاش بماند منجر به آسیب به بقیه قسمت ها می شود.
نازل ها را به طور مداوم به طرف چپ و راست بچرخانید تا سمپاشی بطور یکنواخت انجام بگیرد.
وقتی سرعت باد بیش از 5 متر بر ثانیه است از سمپاشی کردن خودداری کنید.
پس از اتمام سمپاشی ظرف سم را زیر خاک دفن کنید.
از خاموش کردن سم پاش زمانی که با فشار بالا در حال کار است خودداری کنید.
زمانی که قصد دارید داخل باک سوخت بریزید، موتور را خاموش و از کشیدن سیگار خودداری کنید.
هندل موتور، پوشش ندارد. به هنگام روشن بودن موتور از دست زدن به این قسمت خودداری کنید.
بیشتر بخوانید: بوم 10متری سمپاش
نکات مهم در هنگام خرید سمپاش
سم پاش یکی از ابزارات مهم کشاورزی به حساب می آید و برای خرید یک دستگاه مناسب با نیاز، باید به چند نکته توجه کنید، تا بتوانید بهترین و مناسب ترین نوع سم پاش را تهیه کنید. در ادامه نکات مورد نیاز برای خرید سم پاش مناسب به اختصار ذکر شده است:
میزان سم مصرفی برای مزرعه و باغ خود را محاسبه نمایید. تا بتوانید مخزن درستی را انتخاب کنید.
به طول شیلنگ یا نازل مورد استفاده خود توجه نمایید.
حداقل میزان فشار پاشش سم به صورت یکنواخت با میزان برد مورد نیاز را محاسبه نمایید.
به جنس بدنه سم پاش توجه نماید زیرا در وزن و حمل و نقل تاثیرگذار است.
جنس و نوع لانس باید مناسب با کاری که می خواهید انجام دهید باشد.
با توجه به محاسباتی که کردید باید سم پاش مورد نیازتان را شناسایی کنید.